CARA MEMADAM FAIL SECARA KEKAL

CARA MEMADAM FAIL SECARA KEKAL



Apabila kita memadam sesuatu fail [ dokumen,installer serta folder ] biasanya ia akan  bergerak ke Recycle Bin dahulu.Kenapa ia perlu ke Recycle bin dahulu?Kenapa tak terus padam je? He he he  Ia sebenarnya bertujuan agar kita boleh mengambil balik fail tu jika ianya masih berguna, Nah!! Kalau terus sahaja dipadam dari komputer,  terpaksalah kena buat balik atau kena download balik. Kan leceh!!
Tetapi jika anda pasti fail yang nak dipadam tu memang tak berguna dan tak mahu digunakan lagi, anda boleh memadamnya secara kekal tanpa melalui Recycle bin. Boleh ke?Memang boleh.Jadi bagaimana caranya?
Hanya Tekan dan tahan kekunci SHIFT pada masa yang sama anda memadam fail ataupun tekan kekunci SHIFT diikuti kekunci Del  [ DELETE ] dan selepas itu klik yes. Pastikan bahawa fail yang nak di padam tu dah tak berguna kerana ia akan dipadam selama-lamanya  secara kekal.Masih tak faham? Saya tunjukkan cara bergambar pulak


klik dulu kat fail yang nak dipadam [ bukan double klik ] klik untuk tandakan fail tu je

Maaf pembetulan pada gambar di atas Tekan kekunci SHIFT diikuti dengan kekunci Del [ DELETE ] bukannya serentak.Haraf maaf


Selamat mencuba..

Jika anda suka dengan artikel ni serta semua yang saya kongsikan di sini, mohon agar memberi like kat Fanpage facebook sebagai tanda sokongan. Terima kasih


![-_-]! Terima kasih dan enjoy
CARA MEMADAM FAIL SECARA KEKAL 9 Out Of 10 Based On 10 Ratings.9 User Reviews.
Share 'CARA MEMADAM FAIL SECARA KEKAL' On ...

Ditulis oleh: Uchiha Madara - Mar 19, 2013
Uchiha Madara

Author :

Jika Perisian atau tutorial diblog ini membantu saudara dan saudari, Dengan penuh rasa hormat dan terima kasih Admin meminta agar kongsikan blog ini kepada kawan-kawan atau sesiapa sahaja ye!!Oh!!Ya dan Saudara /saudari baru saja membaca artikel berjudul CARA MEMADAM FAIL SECARA KEKAL.
Share Artikel

Perisian lain yang menarik