VMWare WorkStation 10.0.3.Build.1895310 Terbaru

VMWare WorkStation 10.0.3.Build.1895310 Terbaru

VMWare WorkStation

Sebenarnya kegunaan software ini sangat banyak dan Admin telah menggunakan software ini sejak versi 9 lagi. Antara kegunaan software ini mengikut apa yang admin faham dan tahu setelah sekian lama menggunakannya ialah 
1.Kita boleh membuat seberapa banyak OS di dalam OS ( Masih tidak faham?? )
  Contoh :
-Admin menggunakan Windows 8.1 Enterprise. Apabila menggunakan VMWare, Admin boleh menggunakan Windows 7, Vista dan XP sekaligus

2.Kita boleh mencuba sesuatu operating system ( OS/Windows/Linux ) sebelum kita menggunakannya sebagai OS utama. Maksudnya disini kita boleh mencuba dahulu sesuatu OS sebelum kita melakukan install semula Windows pada sesuatu PC. Apehal pula nak test lagi?? Aiiikkk!!! tidak semua OS yang kita download dari internet boleh booting secara normal tau!!! Jadi inilah gunanya VMWare

3.Kita boleh menyembunyikan hasil kerja jika ianya adalah peribadi ataupun sulit. he he buka laptop / PC pun orang takkan perasan dan tak nampak pun hasil kerja kita. Kerana ianya hanya ada di dalam OS pada VMWare.

4.Kita boleh mencuba sesuatu software sebelum menggunakannya pada OS utama, samada ianya versi penuh ataupun tidak.

VMWare WorkStation 10
Windows 7 in Windows 8

Hardware requirements:
-VMware Workstation runs on standard x86-PCs with Intel and AMD processors.
VMware recommends the following:
-64-bit x86 Intel Core™ Solo Processor or equivalent
-AMD Athlon™ 64 FX Dual Core Processor or equivalent1.3GHz speed or faster
-2GB RAM minimum / 4GB RAM and above recommended
Workstation installation:
1.2 GB of available disk space for the application. Additional hard disk space required for each virtual machine. Please refer to vendors recommended disk space for specific guest operating systems.

For Windows Aero graphics support in a virtual machine
-3GB RAM (Host PC)Intel Dual Core, 2.2GHz and above
-AMD Athlon 4200+ and aboveNVIDIA GeForce 8800GT and above
-ATI Radeon HD 2600 and above

VMware Workstation runs on most Windows or Linux host operating systems 32-bit & 64-bit:
-Windows 8
-Windows 7
-Windows Vista
-Windows XP SP3
-Windows Server 2012
-Windows Server 2008
-Windows Server 2003 
-StandardUbuntu 10.04 and above
-Red Hat Enterprise Linux 5.8 and above
-CentOS 5.8 and above
-Oracle Linux 5.8 and above
-openSUSE 11.2 and above
-SUSE Linux 11.2 and above


via solidfiles

Saiz fail : 488.9MB
Password

Cara Install :
1.Putuskan sambungan internet
2.Install seperti biasa
3.Apabila proses installation hampir siap ia akan meminta key/serial
4.Buka keygen dengan Run As Administrator dan klik generate
5.Taip serial secara manual ke Aplikasi tadi kemudian klik Register
6.Siap

VMWare WorkStation 10.0.3.Build.1895310 Terbaru 9 Out Of 10 Based On 10 Ratings.9 User Reviews.
Share 'VMWare WorkStation 10.0.3.Build.1895310 Terbaru' On ...

Ditulis oleh: Uchiha Madara - Jul 4, 2014
Uchiha Madara

Author :

Jika Perisian atau tutorial diblog ini membantu saudara dan saudari, Dengan penuh rasa hormat dan terima kasih Admin meminta agar kongsikan blog ini kepada kawan-kawan atau sesiapa sahaja ye!!Oh!!Ya dan Saudara /saudari baru saja membaca artikel berjudul VMWare WorkStation 10.0.3.Build.1895310 Terbaru.
Share Artikel

Perisian lain yang menarik

5 comments

Assalamualaikum,
saya nk mintak tolong...bila saya buka setup.exe dia akan keluar benda ni

! C:\Users\User\Downloads\Compressed\rebuilt.rebuilt.VMWare_10_2.rar: Checksum error in the encrypted file VMWare 10\setup.exe. Corrupt file or wrong password.
! C:\Users\User\Downloads\Compressed\rebuilt.rebuilt.VMWare_10_2.rar: Unexpected end of archive
! Cannot execute "C:\Users\User\AppData\Local\Temp\Rar$EXb0.243\VMWare 10\setup.exe"

harap boleh tolong

Ini dah reupload semula..komen tu tahun lepas lagi punya!!

bang ,kalau tak silap Vmware ni boleh guna dengan Backtrack 5 r3.